Recept
« Terug naar recepten
Hartige taart met tilapia en raapsteeltjes
PT40M
Hartige taart met tilapia en raapsteeltjes
Een heerlijk hartige taart met tilapia en raapsteeltjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Miranda Kester
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige taart met tilapia en raapsteeltjes te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes deeg uitgespreid op het aanrecht ontdooien.
Hak de hazelnoten fijn en meng er op een bord de tijm, een ½ eetlepel paprikapoeder en zout en peper naar smaak door.
Snijd de tilapiafilets in repen van ca. 2 cm breed. Wentel de repen door het notenmengsel.
Snijd de brie in dunne plakjes. Vet een lage taartvorm (doorsnede ca. 27 cm) in.
Leg de plakjes deeg op elkaar op een met bloem bestoven aanrecht en rol ze uit tot een ronde lap van ca. 30 cm. Bekleed de vorm met het deeg.
Schep de gewassen en grofgesneden raapsteeltjes op de bodem.
Leg de plakjes brie erop en vervolgens de repen tilapia en sprenkel deolijfolie erover.
Bak de taart één richel onder het midden in de oven in ca. 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Serveer de taart warm of lauwwarm in de vorm.
Hak de hazelnoten fijn en meng er op een bord de tijm, een ½ eetlepel paprikapoeder en zout en peper naar smaak door.
Snijd de tilapiafilets in repen van ca. 2 cm breed. Wentel de repen door het notenmengsel.
Snijd de brie in dunne plakjes. Vet een lage taartvorm (doorsnede ca. 27 cm) in.
Leg de plakjes deeg op elkaar op een met bloem bestoven aanrecht en rol ze uit tot een ronde lap van ca. 30 cm. Bekleed de vorm met het deeg.
Schep de gewassen en grofgesneden raapsteeltjes op de bodem.
Leg de plakjes brie erop en vervolgens de repen tilapia en sprenkel deolijfolie erover.
Bak de taart één richel onder het midden in de oven in ca. 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Serveer de taart warm of lauwwarm in de vorm.
Miranda zegt: