Recept
« Terug naar recepten
Hartige taart uit de Munster Vallei
PT110M
Hartige taart uit de Munster Vallei
Een heerlijk hartige taart uit de munster vallei recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
110 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Alsace
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige taart uit de Munster Vallei te bereiden
- Verwarm de oven voor op 240°C.
- Week het brood in de melk (bij voorkeur 's nachts).
- Hak de uien en knoflook fijn en bak ze in de boter.
- Meng het gehakt met een ei, het broodje (uitgelekt en verkruimeld), ui, knoflook, peterselie, kruidnagel, nootmuskaat en zout en peper.
- Vet een aardewerken vorm (doorsnee 25 cm) in en bekleed met de helft van het deeg. Zorg dat het deeg wat over de randen van de vorm heenhangt.
- Doe de gehaktvulling erin.
- Bestrijk de opstaande randen van het deeg met eiwit en bedek met de andere helft van het deeg. Druk de randen goed op elkaar.
- Maak een gat in het midden of prik enkele malen in het deegdeksel met een vork zodat de stoom kan ontsnappen. Bestrijk de taart met eigeel.
- Bak de taart in 15 minuten goudbruin. Verlaag daarna de temperatuur naar 180C, bedek de taart met aluminiumfolie en bak nog 50 minuten in de oven tot hij gaar is.
- Serveer met een groene salade.
- Week het brood in de melk (bij voorkeur 's nachts).
- Hak de uien en knoflook fijn en bak ze in de boter.
- Meng het gehakt met een ei, het broodje (uitgelekt en verkruimeld), ui, knoflook, peterselie, kruidnagel, nootmuskaat en zout en peper.
- Vet een aardewerken vorm (doorsnee 25 cm) in en bekleed met de helft van het deeg. Zorg dat het deeg wat over de randen van de vorm heenhangt.
- Doe de gehaktvulling erin.
- Bestrijk de opstaande randen van het deeg met eiwit en bedek met de andere helft van het deeg. Druk de randen goed op elkaar.
- Maak een gat in het midden of prik enkele malen in het deegdeksel met een vork zodat de stoom kan ontsnappen. Bestrijk de taart met eigeel.
- Bak de taart in 15 minuten goudbruin. Verlaag daarna de temperatuur naar 180C, bedek de taart met aluminiumfolie en bak nog 50 minuten in de oven tot hij gaar is.
- Serveer met een groene salade.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
William zegt:
karin zegt:
ElsPriVes2017 zegt:
Heerlijk, en altijd een succes.
Melk 's nachts weken niet nodig.
Soms gebruik ik varkensgehakt; soms half-om -half met kleine spekblokjes erdoor.
Machtig eten, dus je bent met 1/8ste stuk vaak al voldaan.
Daarom heerlijk met een frisse salade.