Recept
« Terug naar recepten
Hartige tartelettes
PT55M
Hartige tartelettes
Een heerlijk hartige tartelettes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Hartige tartelettes te bereiden
1. Kook of stoom de aardappelen gaar in de schil. Laat ze wat afkoelen.
2. Snipper de ui en de knoflook, bak ze glazig in een grote pan. Doe er het gehakt bij en bak tot het korrelig is.
3. Voeg er dan de gezeefde tomaten, de wijn de worchestershiresaus en de tijm aan toe. Laat 15 minuten sudderen, tot het vocht verdampt is. Doe er tot slot de erwtjes en de peterselie bij.
4. Plet de aardappelen met de room en de eidooier. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Doe de puree in een spuitzak met grote spuitmond.
5. Vul de taartbodempjes met gehakt en spuit op elk taartje een toefje puree. Zet ze een paar minuten in een op 200°C voorverwarmde oven, of tot de puree mooi goudbruin gekleurd is. Serveer de hapjes warm.
2. Snipper de ui en de knoflook, bak ze glazig in een grote pan. Doe er het gehakt bij en bak tot het korrelig is.
3. Voeg er dan de gezeefde tomaten, de wijn de worchestershiresaus en de tijm aan toe. Laat 15 minuten sudderen, tot het vocht verdampt is. Doe er tot slot de erwtjes en de peterselie bij.
4. Plet de aardappelen met de room en de eidooier. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Doe de puree in een spuitzak met grote spuitmond.
5. Vul de taartbodempjes met gehakt en spuit op elk taartje een toefje puree. Zet ze een paar minuten in een op 200°C voorverwarmde oven, of tot de puree mooi goudbruin gekleurd is. Serveer de hapjes warm.