Recept
« Terug naar recepten
Hartige zalmtaart
PT60M
Hartige zalmtaart
Een heerlijk hartige zalmtaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
tijd voor vis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige zalmtaart te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat het blikje zalm uitlekken, verwijder eventuele graatjes en verdeel de vis in stukjes. Laat de geroosterde paprika's uitlekken en snijd ze in dunne reepjes. Meng de eieren met de créme fraïche, de peterselie, een snufje zout en wat peper. Vet een taartvorm van 22-24 centimeter doorsnede in met wat boter. Leg de filodeegvellen op elkaar in de taartvorm (ze mogen over de rand hangen). Leg de zalmstukjes en de reepjes paprika in de taartvorm en giet het eimengsel erover. Bak de taart in het midden van de oven in 30 minuten gaar en goudbruin. Serveer de taart warm.
Jannie zegt: