Ook te gebruiken als bijgerecht van bv een rijsttafel, rames of nasi goreng speciaal.
***********
Geef hierbij te drinken:
1).Thee
2).Biertje
3).Een lichte rode wijn met een klein zoetje
Recept
« Terug naar recepten
Hati Goreng Surabaya
PT45M
Hati Goreng Surabaya
In het oorspronkelijke recept werd de vers gebakken katjang in de vijzel fijngemaakt tot een soort pindakaas. Ik heb het recept dus aangepast en laat gewoon heel smeuige pindakaas gebruiken. Ook de santen maken we niet meer zelf, maar we gebruiken een kant en klare klappermelk. Verder heb ik het recept intact gelaten.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hati Goreng Surabaya te bereiden
- Verhit de olie in een wadjan en fruit daarin aan de uien tot die glazig zijn geworden. Doe dan de knoflook er bij en roer 30 tellen goed door.
- Voeg toe de geraspte gemberwortel, de suiker, de trassi, de sambal, ketjap, peper en roer goed door elkaar.
- Voeg de pindakaas toe en mix goed.
- Nu mogen de kippenlevertjes er bij en we blijven goed roeren.
- Na ± 2 1/2 minuut de bouillon er bij doen en goed doorroeren.
- Dan de santen er bij en weer goed doorroeren.
- Blijf aan de gang tot de saus wat lobbiger wordt, dan is hij klaar om uitgeserveerd te worden.
- Geef er witte rijst bij en garneer met de selderie snippers en gefrituurde uitjes.