DIEN OP :Leg de stukken vis op de voorverwarmde borden en leg de worteltjes met ui er naast.
Doe de bakpan van de worteltjes terug op het vuur en meng de apart gehouden 1/4 deel van de kruidenmix er door en giet de hete kruiden-olie over de worteltjes.
Geef er aardappelpurée bij en bestrooi met korianderblad.
Recept
« Terug naar recepten
Heilbot en Worteltjes met Koriander
PT90M
Heilbot en Worteltjes met Koriander
Een heerlijk heilbot en worteltjes met koriander recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Heilbot en Worteltjes met Koriander te bereiden
1).De heilbot of tarbot of een andere vis,die wat minder duur is, maar niet direct uit elkaar valt, schonen en droogdeppen. Dan met peper en zout insmeren. 2).Maak een mengsel van de koriander, venkel, kurkuma, cayenne en gember. Roer dat goed door elkaar en verdeel in 2 porties: Portie I = 1/4 en wordt op zij gezet voor later. Portie II is 3/4 en wordt gebruikt om de visfilets mee in te smeren, die dan worden weggezet tot worteltjes en yoghurtsaus zijn bereid. 3).De in staafjes gesneden wortel worden een paar minuten in kokend water gedeeltelijk gaar gekookt en dan in ijswater afgekoeld. 4).Nu wordt de yoghurtsaus gemaakt: de yoghurt wordt omgeroerd met gember, mosterdpoeder, olijfoliepeper en zout tot een gladde homogene saus. Hierdoor wordt de peterselie geroerd. 5).Verhit 4 eetlepels olijfolie in een flinke anti aanbak koekenpan en laat de uien daarin aanfruiten. Doe de wortelstaafjes er bij en wat zout en maak de worteltjes warm. 6).Ondertussen verhitten we in een andere grote anti aanbak koekenpan ook 4 eetlepels olijfolie en als de olie goed heet is leggen we de visfilets er in gedurende 3 - 4 minuten, totdat de vis vanzelf los gaat liggen in de koekenpan.Draai de visfilets om en bak ze even door tot ze nog net niet helemaal gaar zijn van binnen.