KookJij

Herfst cous cous met pompoen en kikker erwten

Een heerlijk herfst cous cous met pompoen en kikker erwten recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4-6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: vriendin
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Herfst cous cous met pompoen en kikker erwten te bereiden

Olie verhitten.
Ui glazig bakken.
Vlees en knoflook erbij.
Alles doorroeren tot het vlees begint te kleuren.
Specerijen toevoegen, peper, zout en aanfruiten.
Tomaten met sap er bij. Tomaten puree en de harissa er bij met 2 glazen water.
Aan de kook brengen, deksel op de pan, laten garen voor 30 min. Eventueel nog wat water, als de saus dik genoeg is, de pompoen en de kikkererwten er bij. Deksel weer op de pan en zachtjes laten koken, niet te gaar.
Cous cous volgens pak koken.
Eieren koken, in 4 stukken snijden.
Schep de cous cous op een schaal of tajine met klontjes boter.
Dan het mengsel over de cous cous, versieren met partjes ei.


Mijn kookverhaal (Carmen Giskes)

Mijn dochter heeft een Marokkaanse vriendin en daar krijg ik wel eens recepten van.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Geys Walter

Geys Walter zegt:
Ik heb deze site bij mijn favorieten gezet lijkt mij interessant.