Recept
« Terug naar recepten
Herfst cous cous met pompoen en kikker erwten
PT50M
Herfst cous cous met pompoen en kikker erwten
Een heerlijk herfst cous cous met pompoen en kikker erwten recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Carmen Giskes
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
vriendin
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Herfst cous cous met pompoen en kikker erwten te bereiden
Olie verhitten.
Ui glazig bakken.
Vlees en knoflook erbij.
Alles doorroeren tot het vlees begint te kleuren.
Specerijen toevoegen, peper, zout en aanfruiten.
Tomaten met sap er bij. Tomaten puree en de harissa er bij met 2 glazen water.
Aan de kook brengen, deksel op de pan, laten garen voor 30 min. Eventueel nog wat water, als de saus dik genoeg is, de pompoen en de kikkererwten er bij. Deksel weer op de pan en zachtjes laten koken, niet te gaar.
Cous cous volgens pak koken.
Eieren koken, in 4 stukken snijden.
Schep de cous cous op een schaal of tajine met klontjes boter.
Dan het mengsel over de cous cous, versieren met partjes ei.
Ui glazig bakken.
Vlees en knoflook erbij.
Alles doorroeren tot het vlees begint te kleuren.
Specerijen toevoegen, peper, zout en aanfruiten.
Tomaten met sap er bij. Tomaten puree en de harissa er bij met 2 glazen water.
Aan de kook brengen, deksel op de pan, laten garen voor 30 min. Eventueel nog wat water, als de saus dik genoeg is, de pompoen en de kikkererwten er bij. Deksel weer op de pan en zachtjes laten koken, niet te gaar.
Cous cous volgens pak koken.
Eieren koken, in 4 stukken snijden.
Schep de cous cous op een schaal of tajine met klontjes boter.
Dan het mengsel over de cous cous, versieren met partjes ei.
Mijn kookverhaal (Carmen Giskes)
Mijn dochter heeft een Marokkaanse vriendin en daar krijg ik wel eens recepten van.
Geys Walter zegt: