Recept
« Terug naar recepten
Heringssalat met Rode Biet
PT60M
Heringssalat met Rode Biet
Een Duits gerecht dat in tegenstelling tot de Heringstip niet met zure maar met zoute haring gemaakt wordt
Recept van:
Smokey Bear
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Wie stelt daar nu belang in kCal energie
Wie stelt daar nu belang in Gram eiwit
Wie stelt daar nu belang in Gram vet
Wie stelt daar nu belang in Gram koolhydraten
Wie stelt daar nu belang in Gram eiwit
Wie stelt daar nu belang in Gram vet
Wie stelt daar nu belang in Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Heringssalat met Rode Biet te bereiden
- Hoe wordt het recept bereidt?Was de aardappelen, kook ongeveer 20 minuten tot ze gaar zijn. Giet af, laat iets afkoelen en pel de aardappels. Was de rode biet grondig, kook met de schil ongeveer 1 uur en pel hem dan. Schil de appels en verwijder het klokhuis.
- Snijd aardappelen, rode biet, appels en augurken in blokjes. Maak de haringen goed choon vrij van graat) en snijd de ze ook in blokjes. Pel de ui, snij in blokjes, meng met zout, mosterd, suiker en azijn. Roer de room erdoor, meng alles goed door elkaar.
- Het is het beste om de salade een nacht te laten trekken. Serveer met gesneden eieren en peterselie. Het bereiden duurt circa 1 uur. Dan 12 uur in de koelkast laten rusten en trekken.
Mijn kookverhaal (Smokey Bear)
Dit is een familierecept dat ik al ken sinds dat ik zelf met mes en vork mocht eten ;)