Dit is hetgeen ik normaal na de jacht met mijn vader eet (nu zal een of ander slimmeke wel opmerken 'ja er staat toch boven aan dit recept voor een persoon'. klopt maar het aardige van moeder natuur is dat zij twee haasjes in elk dier verstopt ;) )
Een traditie die lang in onze familie is
net als dat ik de tong altijd aan hem geef, iets dat hij ook vroeger deed.
Recept
« Terug naar recepten
Hertenhaasje met noten en cantharel
PT10M
Hertenhaasje met noten en cantharel
Een heerlijk hertenhaasje met noten en cantharel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Smokey Bear
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hertenhaasje met noten en cantharel te bereiden
Bak in de boter bruin en gaar even de cantharelstukjes.
Wrijf ondertussen de hertenhaas in met:
peper
zout
en met
zeer fijn gemalen:
mespunt thym
zwarte peperkorrel
mespunt rozemarijn
Schroei de hertenhaas in de hete roomboter en draai deze regelmatig. Als die buiten rondom lekker bruin is
even afblussen met het scheutje rode port.
Dan op een voorgewarmd bord leggen met de cantarelstukjes en de jus.
Als laatste de fijn gehakte wal- en hazelnoot over de hertenhaas strooien.en het stukje stokbrood ernaast leggen.
Klaar, smakelijk eten
Wrijf ondertussen de hertenhaas in met:
peper
zout
en met
zeer fijn gemalen:
mespunt thym
zwarte peperkorrel
mespunt rozemarijn
Schroei de hertenhaas in de hete roomboter en draai deze regelmatig. Als die buiten rondom lekker bruin is
even afblussen met het scheutje rode port.
Dan op een voorgewarmd bord leggen met de cantarelstukjes en de jus.
Als laatste de fijn gehakte wal- en hazelnoot over de hertenhaas strooien.en het stukje stokbrood ernaast leggen.
Klaar, smakelijk eten
smokey zegt: