KookJij

Hertenhaasje met noten en cantharel

Een heerlijk hertenhaasje met noten en cantharel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
  2. > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hertenhaasje met noten en cantharel te bereiden

Bak in de boter bruin en gaar even de cantharelstukjes.
Wrijf ondertussen de hertenhaas in met:
peper
zout
en met
zeer fijn gemalen:
mespunt thym
zwarte peperkorrel
mespunt rozemarijn
Schroei de hertenhaas in de hete roomboter en draai deze regelmatig. Als die buiten rondom lekker bruin is
even afblussen met het scheutje rode port.
Dan op een voorgewarmd bord leggen met de cantarelstukjes en de jus.
Als laatste de fijn gehakte wal- en hazelnoot over de hertenhaas strooien.en het stukje stokbrood ernaast leggen.

Klaar, smakelijk eten

Mijn kookverhaal (Smokey Bear)

Dit is hetgeen ik normaal na de jacht met mijn vader eet (nu zal een of ander slimmeke wel opmerken 'ja er staat toch boven aan dit recept voor een persoon'. klopt maar het aardige van moeder natuur is dat zij twee haasjes in elk dier verstopt ;) )
Een traditie die lang in onze familie is
net als dat ik de tong altijd aan hem geef, iets dat hij ook vroeger deed.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

smokey

smokey zegt:
Dank derbyke alleen het hert vond dit niet zo een goed idee ;)
derbyke

derbyke zegt:
Tussen gerecht is ook picobello ,:);):p
smokey

smokey zegt:
dank je wel derbyke i denk dat je het lekker vindt en zeker met een fruitige rode wijn erbij
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Smokey , zo te lezen heel lekker zeker proberen waard.:)Groetjes van ons 3 :);):p