Recept
« Terug naar recepten
Hertensalade met roquefortdressing en geroosterde zonnebloempitten
PT45M
Hertensalade met roquefortdressing en geroosterde zonnebloempitten
Een heerlijk hertensalade met roquefortdressing en geroosterde zonnebloempitten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Speciale gelegenheden - Kerst
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
wildrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hertensalade met roquefortdressing en geroosterde zonnebloempitten te bereiden
Voor de salade de beide bonensoorten, de peulen en de asperges schoonmaken en in hapklare stukken snijden.
De voorbereide groenten en de erwten afzonderlijk blancheren (ze moeten nog beetvast zijn.) de ui pellen en samen met
de gedroogde tomaten in lange dunne repen snijden. De kerstomaten wassen en dwars doorsnijden.
Salade:
De groenten en spruiten vermengen met 2 el olie en 1 el azijn. Bestrooien met zout en peper. De grof gehakte kruiden erdoor roeren. De salade 30 minuten op een koele plaats zetten.
Dressing:
De kaas platdrukken en met de room romig roeren. De mosterd, de rest van de azijn, zout en peper toevoegen.
De rest van de olie door het geheel roeren. Op smaak brengen.
Repen hertenvlees:
Op een hoog vuur het hertenvlees eventjes in boter of olie bakken en daarna op een lager vuur 8 tot 10 minuten verder laten braden tot het medium gebakken is.
Bestrooien met zout en peper. Warm of koud in vingergrote repen snijden.
SERVEERTIP:
De salade op de borden schikken en bedruppelen met de roquefortdressing.
De repen hertenvlees over de borden verdelen.
De salade met geroosterde zonnebloempitten bestrooien en opdienen
De voorbereide groenten en de erwten afzonderlijk blancheren (ze moeten nog beetvast zijn.) de ui pellen en samen met
de gedroogde tomaten in lange dunne repen snijden. De kerstomaten wassen en dwars doorsnijden.
Salade:
De groenten en spruiten vermengen met 2 el olie en 1 el azijn. Bestrooien met zout en peper. De grof gehakte kruiden erdoor roeren. De salade 30 minuten op een koele plaats zetten.
Dressing:
De kaas platdrukken en met de room romig roeren. De mosterd, de rest van de azijn, zout en peper toevoegen.
De rest van de olie door het geheel roeren. Op smaak brengen.
Repen hertenvlees:
Op een hoog vuur het hertenvlees eventjes in boter of olie bakken en daarna op een lager vuur 8 tot 10 minuten verder laten braden tot het medium gebakken is.
Bestrooien met zout en peper. Warm of koud in vingergrote repen snijden.
SERVEERTIP:
De salade op de borden schikken en bedruppelen met de roquefortdressing.
De repen hertenvlees over de borden verdelen.
De salade met geroosterde zonnebloempitten bestrooien en opdienen
Bianca Kroon zegt: