KookJij

Het evenveeltje

Een heerlijk het evenveeltje recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Cupcakes elke dag feest. Alisa Morov
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Het evenveeltje te bereiden

Verwarm de oven voor op 170 °C.
Klop in een middelgrote kom de melk met de eiwitten en vanille-essence.
Zet weg.
Doe de droge ingrediënten in de kom van een keukenmachine en draai een paar tellen tot alles goed gemengd is.
Voeg de roomboter en de helft van het eimengsel toe.
Draai op lage snelheid tot alles net gemengd is.
Verhoog de snelheid een beetje en draai dan nog 1 minuut.
Schraap de wand van de kom schoon.
Voeg het overgebleven eimengsel toe en draai 1 minuut op hoge snelheid.
Bekleed de vormpjes met papieren cakevormpjes.
Schep er met een lepel beslag in tot ze voor de helft tot twee drede gevuld zijn, afhankelijk van hoe bol je de gebakken cupcajes wilt hebben.
Bak de cupcakes 25 tot 30 minuten in de oven, of tot een ingestoken satéstokje er schoon uitkomt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

brinkie1970

brinkie1970 zegt:
Yvonne,
Ik zou niet echt weten waarom de schrijfster de naam gebruikt, waarschijnlijk omdat de hoeveelheden hetzelfde zijn als bij de lichte cupcapes.
Yvonne

Yvonne zegt:
Ik had verwacht bij de naam evenveeltje dat van alle ingrediënten evenveel gebruikt zou moeten worden. Niet dus. Waarom de naam evenveeltje als ik vragen mag?
brinkie1970

brinkie1970 zegt:
Wel staat bij de opmerkingen dat het 'evenveeltje' zwaarder is dan de basis cupcake.
brinkie1970

brinkie1970 zegt:
Beste Hans,
Ik heb het zelf nog niet gemaakt en het recept van een collega gehad uit het kookboekje van alisa Morov. Dus ik zou het even niet weten....
hns

hns zegt:
Hoi, Dat zelfrijzend bakmeel is bedoeld om de cupcakes wat luchtiger te maken, waarschijnlijk.
Moet het 'deeg' dan niet eerst even rijzen, voordat je het in de oven zet? grt Hans:)