Recept
« Terug naar recepten
Hete bliksem ovenschotel
PT45M
Hete bliksem ovenschotel
Een heerlijk hete bliksem ovenschotel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hete bliksem ovenschotel te bereiden
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af, stamp fijn en maak de puree aan met een scheutje melk. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Fruit de ui glazig in 25 g boter. Voeg er het gehakt aan toe en bak gul. Kruid met flink wat peper en zout. Laat onder deksel 5 minuten verder garen.
Hou 2 appels apart voor het garnituur. Schil de rest van de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in vrij grote stukken. Doe er 1 of 2 eetlepels water bij en stoof de appels onder deksel tot moes. Voeg er suiker naar smaak aan toe.
Verwarm de oven voor op 190° C.
Vet een ovenschaal in en schep er de appelmoes in. Schep daarop het gehakt en dek af met de puree. Snij de twee resterende appels met behulp van een mandoline in heel dunne plakjes. Leg ze dakpansgewijs op de puree. Verdeel nog 25 g boter in vlokjes over de schotel en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer goed heet!
Fruit de ui glazig in 25 g boter. Voeg er het gehakt aan toe en bak gul. Kruid met flink wat peper en zout. Laat onder deksel 5 minuten verder garen.
Hou 2 appels apart voor het garnituur. Schil de rest van de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in vrij grote stukken. Doe er 1 of 2 eetlepels water bij en stoof de appels onder deksel tot moes. Voeg er suiker naar smaak aan toe.
Verwarm de oven voor op 190° C.
Vet een ovenschaal in en schep er de appelmoes in. Schep daarop het gehakt en dek af met de puree. Snij de twee resterende appels met behulp van een mandoline in heel dunne plakjes. Leg ze dakpansgewijs op de puree. Verdeel nog 25 g boter in vlokjes over de schotel en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer goed heet!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
gea zegt:
gea zegt:
Anna zegt:
gea zegt:
Anneke van Moorsel zegt: