Recept
« Terug naar recepten
Hollandse garnalenpoffertjes met peterseliesaus
PT45M
Hollandse garnalenpoffertjes met peterseliesaus
Een heerlijk hollandse garnalenpoffertjes met peterseliesaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hollandse garnalenpoffertjes met peterseliesaus te bereiden
Gebruik in plaats van garnalen bijv. gerookte zalm of gerookte paling.
Voeg het sjalotje en de peterselie toe aan de gesmolten boter en laat dit op een laag vuur ca. 5 minuten trekken. Bewaar de boter tot gebruik.
Klop de eieren los met de zure room. Voeg het zelfrijzend bakmeel en het zout toe aan het ei-room mengsel en giet er al roerende de melk en de olie bij. Voeg vervolgens ook de garnalen en bieslook toe aan het beslag.
Verhit de poffertjespan en bestrijk de holletjes licht met olie. Vul de holletjes daarna voor 2/3 met beslag. Begin met vullen aan de rand van de pan en werk zo naar het midden toe. Bak de poffertjes op een niet te hoog vuur totdat de onderzijde lichtbruin is gekleurd en de bovenzijde bijna droog is. Keer de poffertjes om en bak de andere zijde lichtbruin. Neem de poffertjes uit de pan en houd ze warm tot het gehele beslag is gebruikt.
Verwarm daarna de peterselieboter. Verdeel de poffertjes over voorverwarmde borden, besprenkel ze met de peterselieboter en garneer tenslotte met parten citroen.
Voeg het sjalotje en de peterselie toe aan de gesmolten boter en laat dit op een laag vuur ca. 5 minuten trekken. Bewaar de boter tot gebruik.
Klop de eieren los met de zure room. Voeg het zelfrijzend bakmeel en het zout toe aan het ei-room mengsel en giet er al roerende de melk en de olie bij. Voeg vervolgens ook de garnalen en bieslook toe aan het beslag.
Verhit de poffertjespan en bestrijk de holletjes licht met olie. Vul de holletjes daarna voor 2/3 met beslag. Begin met vullen aan de rand van de pan en werk zo naar het midden toe. Bak de poffertjes op een niet te hoog vuur totdat de onderzijde lichtbruin is gekleurd en de bovenzijde bijna droog is. Keer de poffertjes om en bak de andere zijde lichtbruin. Neem de poffertjes uit de pan en houd ze warm tot het gehele beslag is gebruikt.
Verwarm daarna de peterselieboter. Verdeel de poffertjes over voorverwarmde borden, besprenkel ze met de peterselieboter en garneer tenslotte met parten citroen.