Recept
« Terug naar recepten
Hollandse loempia
PT30M
Hollandse loempia
Een heerlijk hollandse loempia recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Hollandse loempia te bereiden
De loempiavellen van linksboven naar rechtsonder doormidden snijden zodat je driehoeken krijgt. Zalm uit blik ontdoen van graten en fijn prakken. De spinazie uitknijpen en wat kleiner snijden. Vermengen met de zalm en de roomkaas. Loempia vel met punt naar je toe op het werkblad leggen en de vulling opleggen. De punt over de vulling heen slaan. Ook de linker en rechterpunten naar binnen slaan en de rechte achterkant van het loempiavel nat maken met een kwastje (water, eventueel aangemaakt met een beetje bloem). Een rolletje maken door de loempia van je af te rollen. De loempia moet ongeveer een vinger dik en 10-12 cm lang worden.
Olie verhitten in een wok en de loempias erin bakken tot ze goudgeel zijn. Beetje laten afkoelen en dippen in een zoete chilisaus.
Olie verhitten in een wok en de loempias erin bakken tot ze goudgeel zijn. Beetje laten afkoelen en dippen in een zoete chilisaus.