Recept
« Terug naar recepten
Hollandse tajine
PT120M
Hollandse tajine
Een heerlijk hollandse tajine recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hollandse tajine te bereiden
Verwarm de tajine op gas eventueel met een kookplaatje eronder. Verhit de boter en schep het vlees in de tajine. Voeg na 10 minuten knoflook en ui erdoor en stoof dit even mee.
Bereiden:
Voeg de runderbouillon en 3 plakjes citroen toe en laat het geheel circa 1,5 uur zachtjes stoven. Voeg de aardappelen toe en laat deze 10 minuten meekoken. Doe nu ook de wortelen, sperziebonen en kerriepoeder in de tajine en laat deze, zonder deksel, ook nog 10 minuten meekoken zodat het teveel aan vocht kan verdampen. Breng de stoofschotel op smaak met zout en peper.
Tip:
Serveersuggestie: Lekker met een frisse, groene salade. Vervang de sperziebonen door sugarsnaps. Dit gerecht kan ook in de oven worden bereid op 160ºC, in een afgedekte ovenschaal circa 2 uur laten garen.
Bereiden:
Voeg de runderbouillon en 3 plakjes citroen toe en laat het geheel circa 1,5 uur zachtjes stoven. Voeg de aardappelen toe en laat deze 10 minuten meekoken. Doe nu ook de wortelen, sperziebonen en kerriepoeder in de tajine en laat deze, zonder deksel, ook nog 10 minuten meekoken zodat het teveel aan vocht kan verdampen. Breng de stoofschotel op smaak met zout en peper.
Tip:
Serveersuggestie: Lekker met een frisse, groene salade. Vervang de sperziebonen door sugarsnaps. Dit gerecht kan ook in de oven worden bereid op 160ºC, in een afgedekte ovenschaal circa 2 uur laten garen.
marry1 zegt: