Variatietip:
Ook lekker met reepjes komkommer in plaats van appel.
Wijnadvies:
Storch Gruner Veltfiner, Oostenrijkse witte wijn.
Recept
« Terug naar recepten
Hollandse vissalade
PT15M
Hollandse vissalade
Een heerlijk hollandse vissalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
215 kCal energie
13 Gram eiwit
15 Gram vet
6 Gram koolhydraten
13 Gram eiwit
15 Gram vet
6 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Verswijzer 14 2004
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hollandse vissalade te bereiden
Haal de blaadjes los van de stronkjes witlof.
Was en dep ze droog.
Pers een 1/2 citroen en roer citroensap door 2 eetlepels mayonaise.
Was bosje verse kervel, bewaar een takje voor garnering en hak de rest grof.
Roer de gehakte kervel door de mayonaise.
Breng op smaak met zout en peper.
Schil lichtzure appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in dunne plakjes.
Besprenkel de appel met citroensap.
Snij gerookte paling, gerookte forel en gerookte zalm in stukken.
Pel rode ui en snij deze in dunne ringen.
Schik de witlofblaadjes op een platte schaal en verdeel de vis, appel en uienringen erover.
Schep de mayonaise op de salade en bestrooi met peper.
Garneer met de kervel.
Was en dep ze droog.
Pers een 1/2 citroen en roer citroensap door 2 eetlepels mayonaise.
Was bosje verse kervel, bewaar een takje voor garnering en hak de rest grof.
Roer de gehakte kervel door de mayonaise.
Breng op smaak met zout en peper.
Schil lichtzure appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in dunne plakjes.
Besprenkel de appel met citroensap.
Snij gerookte paling, gerookte forel en gerookte zalm in stukken.
Pel rode ui en snij deze in dunne ringen.
Schik de witlofblaadjes op een platte schaal en verdeel de vis, appel en uienringen erover.
Schep de mayonaise op de salade en bestrooi met peper.
Garneer met de kervel.