Recept
« Terug naar recepten
Hongaarse Lángos
PT120M
Hongaarse Lángos
Een heerlijk hongaarse lángos recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hongaarse Lángos te bereiden
Kook de aardappelen in de schil. los de gist met wat suiker op in 1 dl lauwe melk. Zet dit gistmengsel 10 minuten op een warme plaats. Als de aardappelen gekookt zijn moeten ze worden geschild en fijngestampt. Zeef de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Als het gistmengsel 10 minuten heeft gestaan kan dit in het kuiltje worden gegoten. Voeg de aardappelen, de rest van de lauwe melk, het zout en de olie toe en kneed hier een soepel deeg van. Bestuif het deeg met bloem, dek het af met een schone theedoek en laat het 1 uur op een warme plaats rijzen tot het volume verdubbeld is. Schenk 5 tot 6 cm olie (of frituurvet) in de pan. Maak van het gerezen deeg koeken van 2 cm dik en leg deze in de hete olie (of frituurvet)
Bak de koeken aan beide kanten goudbruin en strooi er wat zout over. Bestrijk de lángos met uitgeperste knoflook of met zureroom en gemalen kaas.
Bak de koeken aan beide kanten goudbruin en strooi er wat zout over. Bestrijk de lángos met uitgeperste knoflook of met zureroom en gemalen kaas.
chris81 zegt:
Groetjes Chris!