Recept
« Terug naar recepten
Hongaarse Saus
PT45M
Hongaarse Saus
Een heerlijk hongaarse saus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Chef-kok Stef Lauryssen.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hongaarse Saus te bereiden
Stoof de uiringen en de rode en groene paprikareepjes aan in wat olijfolie. Voeg de runderbouillon toe alsook het blikje tomatenpuree, tomatenketchup en de peperonata.
Laat dit een halfuurtje zachtjes sudderen en roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
Bijkruiden met peper, zout, paprikapoeder, cayennepeper en een beetje tabasco. Breng deze saus op gewenste dikte met de maïzena.
Laat de puztasalade uitlekken en voeg deze bij de saus. Nadien de saus niet meer laten doorkoken.
Vlak voor het serveren de versgehakte peterselie en de zure room toevoegen.
Tip: Naar smaak kan er aan deze saus nog enkele teentjes geperste knoflook en gesnipperde lenteuitjes toegevoegd worden.
Laat dit een halfuurtje zachtjes sudderen en roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
Bijkruiden met peper, zout, paprikapoeder, cayennepeper en een beetje tabasco. Breng deze saus op gewenste dikte met de maïzena.
Laat de puztasalade uitlekken en voeg deze bij de saus. Nadien de saus niet meer laten doorkoken.
Vlak voor het serveren de versgehakte peterselie en de zure room toevoegen.
Tip: Naar smaak kan er aan deze saus nog enkele teentjes geperste knoflook en gesnipperde lenteuitjes toegevoegd worden.
wimpie zegt: