KookJij

Hongaarse Saus

Een heerlijk hongaarse saus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Chef-kok Stef Lauryssen.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hongaarse Saus te bereiden

Stoof de uiringen en de rode en groene paprikareepjes aan in wat olijfolie. Voeg de runderbouillon toe alsook het blikje tomatenpuree, tomatenketchup en de peperonata.

Laat dit een halfuurtje zachtjes sudderen en roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.

Bijkruiden met peper, zout, paprikapoeder, cayennepeper en een beetje tabasco. Breng deze saus op gewenste dikte met de maïzena.

Laat de puztasalade uitlekken en voeg deze bij de saus. Nadien de saus niet meer laten doorkoken.

Vlak voor het serveren de versgehakte peterselie en de zure room toevoegen.

Tip: Naar smaak kan er aan deze saus nog enkele teentjes geperste knoflook en gesnipperde lenteuitjes toegevoegd worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

wimpie

wimpie zegt:
een flesje kant en klaar smaakt beter en bezorgd je een hele oefening aan ingrediènten minder:?