Recept
« Terug naar recepten
Hongaarse wittebonensoep
PT70M
Hongaarse wittebonensoep
Een heerlijk hongaarse wittebonensoep recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
wereldkeuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hongaarse wittebonensoep te bereiden
Zet de zure room op tafel en laat elke gast daarvan nemen.
Week de bonen 6 uur in de bouillon. Pel en snipper de uien en snijd het rookspek in blokjes.
Breng uien, spek en bonen aan de kook in de bouillon en laat ze circa 1 uur zachtjes koken. Snijd de tenen knoflook zeer fijn. Verhit de reuzel in een pan en fruit hierin de knoflook. Roer het paprikapoeder erdoor en fruit dit even mee. Voeg vervolgens de bloem toe en leng aan met een deel van het bonenkookvocht. Roer deze gebonden saus door de bonensoep evenals de tomatenpuree. Verwijder het velletje van de kolbasz en snijd deze in plakjes. Voeg 5 minuten voor het serveren de plakjes kolbasz toe en breng de soep op smaak met zout en peper.
Week de bonen 6 uur in de bouillon. Pel en snipper de uien en snijd het rookspek in blokjes.
Breng uien, spek en bonen aan de kook in de bouillon en laat ze circa 1 uur zachtjes koken. Snijd de tenen knoflook zeer fijn. Verhit de reuzel in een pan en fruit hierin de knoflook. Roer het paprikapoeder erdoor en fruit dit even mee. Voeg vervolgens de bloem toe en leng aan met een deel van het bonenkookvocht. Roer deze gebonden saus door de bonensoep evenals de tomatenpuree. Verwijder het velletje van de kolbasz en snijd deze in plakjes. Voeg 5 minuten voor het serveren de plakjes kolbasz toe en breng de soep op smaak met zout en peper.
Gerard Nelissen zegt: