Recept
« Terug naar recepten
Hoornse broeder
PT90M
Hoornse broeder
Een heerlijk hoornse broeder recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Van mijn nichtje
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hoornse broeder te bereiden
Maak van de gist,melk,bloem,zout en ei een soepel deeg.Meng er de rozijnen en sukade doorheen.Smelt de reuzel in een gietijzeren pan.Vet ook de zijkanten in.Doe het deeg van het vuur af in de pan en laat het met de deksel erop 1 uur rijzen op een lauwwarme plaats.Zet de pan zonder deksel erop onderin een op 175 graden voorverwarmde oven.Bak de broeder in 1 uur gaar en bruin.Leg als de koek te bruin wordt de deksel op de pan.Dien de hoornse broeder in plakken gesneden op met dunne stroop.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Ron zegt:
Hoornse broeder bakt men in de oven en is een soort krenten/rozijnenbrood gevuld met een mengsel van boter en bruine suiker met kaneel.
Lydia zegt:
Kreeg het vroeger uit altijd.:p
danielle zegt:
Marian Langereis zegt:
Mathijs Rood zegt: