Recept
« Terug naar recepten
Hors d'oeuvre
PT35M
Hors d'oeuvre
Een heerlijk hors d'oeuvre recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hors d'oeuvre te bereiden
kook de eieren hard, pel ze en zet ze tot gebruik in koud water. Snijd de augurkjes in waaiertjes en bewaar ze afgedekt in de koelkast. Was de schoongemaakte sla, laat goed uitlekken en bewaar in een schone theedoek in de koelkast. Snijd een kapje van de tomaten, hol ze met een theelepeltje uit en zet ze omgekeerd op een dubbel velletje keukenpapier. Doe de garnalen in een kom en schep er de mayonaise en wat peper door. Zet afgedekt in de koelkast.
Bereiden:
Laat de zalm en de paling op kamertemperatuur komen. Bekleed een grote platte schaal met slabladeren. Vul de uitgeholde tomaten met de garnalen en zet er de kapjes op. Verdeel de tomaten, de plakken zalm en de gefileerde paling over de sla en garneer met partjes ei, waaiertjes augurk en plukjes dille en peterselie. Zet desgewenst een schaaltje met mayonaise op tafel.
Tip:
Deze hors d'oeuvre kan naar eigen smaak worden uitgebreid. Verdeel de verschillende ingrediënten desgewenst over éénpersoonsbordjes.
Bereiden:
Laat de zalm en de paling op kamertemperatuur komen. Bekleed een grote platte schaal met slabladeren. Vul de uitgeholde tomaten met de garnalen en zet er de kapjes op. Verdeel de tomaten, de plakken zalm en de gefileerde paling over de sla en garneer met partjes ei, waaiertjes augurk en plukjes dille en peterselie. Zet desgewenst een schaaltje met mayonaise op tafel.
Tip:
Deze hors d'oeuvre kan naar eigen smaak worden uitgebreid. Verdeel de verschillende ingrediënten desgewenst over éénpersoonsbordjes.