Recept
« Terug naar recepten
Hühnchen im Riesling
PT105M
Hühnchen im Riesling
Een heerlijk hühnchen im riesling recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
105 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hühnchen im Riesling te bereiden
1).Zout en peper de kippendijen braad die bruin in een eetlepel roomboter en 1 eetlepel olijfolie en leg ze apart.
2).Schenk het surplus aan vet uit de pan en bak in de rest + 2 eetlepels roomboter de prei, lomboks, uien en knoflook tot ze glazig zien
3).Nu mag de kip er weer bij, de oregano, de tijm en de wortels met de champignons en uitgelekte porcini met het vocht + de wijn + kippenbouillon en laat dat tot de helft inkoken (dat zal zo'n 25 minuten duren).
4).Doe nu de deksel op de pan en zet de pan 30 minuten in de oven.
5).Haal de kip uit de pan en doe die apart in de oven om het vel knapperig te laten worden.
6).Ondertussen staat de pan zonder kip weer op hoog vuur. Doe de crème fraîche er nu in en roer goed door en vervolgens de mosterd, scheutje cognac. Blijf roeren.
7).Wanneer de het vel van de kip knapperig is geworden de blaadjes peterselie en koriander van het vuur af door het roommengsel roeren. De saus opfrissen met citroensap naar smaak en de kip opdienen.
2).Schenk het surplus aan vet uit de pan en bak in de rest + 2 eetlepels roomboter de prei, lomboks, uien en knoflook tot ze glazig zien
3).Nu mag de kip er weer bij, de oregano, de tijm en de wortels met de champignons en uitgelekte porcini met het vocht + de wijn + kippenbouillon en laat dat tot de helft inkoken (dat zal zo'n 25 minuten duren).
4).Doe nu de deksel op de pan en zet de pan 30 minuten in de oven.
5).Haal de kip uit de pan en doe die apart in de oven om het vel knapperig te laten worden.
6).Ondertussen staat de pan zonder kip weer op hoog vuur. Doe de crème fraîche er nu in en roer goed door en vervolgens de mosterd, scheutje cognac. Blijf roeren.
7).Wanneer de het vel van de kip knapperig is geworden de blaadjes peterselie en koriander van het vuur af door het roommengsel roeren. De saus opfrissen met citroensap naar smaak en de kip opdienen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP: Met rijst of aardappelpuree, de kip op de borden leggen en overgieten met wat saus.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Els zegt:
deuxchapeaux zegt:
Jan A.