Recept
« Terug naar recepten
Hutsepot met kip
PT45M
Hutsepot met kip
Een heerlijk hutsepot met kip recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker normaal
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hutsepot met kip te bereiden
- Schil de wortel en de aardappel. Was de selder en de rapen. Maak de spruitjes schoon. Snij de wortel en de selder in schijfjes. Snij de spruitjes en de rapen in 4. Snij de aardappelen in gelijke blokjes van ongeveer 2 op 2 cm. Snij de kipfilet in blokjes. Verhit de olijfolie in een grote pot en bak de kip in een paar minuten goudbruin. Voeg de ui, de kruiden en de kippenbouillon toe. Laat een 10-tal minuten sudderen op een zacht vuurtje. Voeg daarna de rest van de groenten toe. Laat nog ongeveer 5 minuten sudderen tot de groenten beetgaar zijn. Voeg eventueel nog wat water of bouillon toe indien nodig.