Recept
« Terug naar recepten
Hutspot met spekjes en brie uit de oven
PT50M
Hutspot met spekjes en brie uit de oven
Hutspot ! Het is er weer .... weer voor ! Eens anders met smeuïge brie on
top, die mooi in de oven kan gratineren en uitgebakken gerookte spekjes
door de hutspot. Opgeruimde keuken en genieten van een simpel, maar
smaakvol gerecht voor elke dag. Wat wil je nog meer? Met vegetarische
spekjes ook geschikt voor vegetariërs.( kies dan wel voor groentebouillon.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hutspot met spekjes en brie uit de oven te bereiden
- Breng water met het halve runderbouillon blokje aan de kook. Voeg peen, aardappelen en ui toe. Kook alles in circa 20- 25 minuten gaar.
- Bak ondertussen de spekblokjes in een droge koekenpan krokant en laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Giet de groente en aardappelen af ( bewaar wat vocht) .
- Voeg de crème fraîche toe en stamp alles tot een mooi geheel.
- Werk er de spekjes door met een weinig spekvet en breng pittig op smaak met gemalen peper.
- Doe de inhoud over in een ovenschaal.
- Snij de brie in plakjes en beleg er de ovenschaal mee.
- Zet de schaal voor 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Eens een geheel andere heerlijke schotel zonder rookworst.