Traditioneel Nederlands gerecht zonder al te veel poespas. Maar daardom niet minder smakelijk!
Lekker in de winter, maar misstaat ook niet op een gure lente- (of herfst-) dag, zoals we die hier in Nederland ook maar al te goed kennen.
Recept
« Terug naar recepten
Hutspot met spekjes en rookworst
PT30M
Hutspot met spekjes en rookworst
Een heerlijk hutspot met spekjes en rookworst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Hutspot met spekjes en rookworst te bereiden
- Doe de aardappelen, ui en wortels in een pan met water en breng het aan de kook. Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
- Bak de spekjes knapperig in een koekenpan. Laat zachtjes sudderen tot de aardappelen klaar zijn.
- Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Stamp de aardappelen, ui en wortels met de melk en een klontje boter door elkaar. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schep daarna de spekjes erdoor.
- Verdeel de hutspot met spekjes en rookworst over 4 borden. Lekker met wat jus (van de spekjes).
- Bak de spekjes knapperig in een koekenpan. Laat zachtjes sudderen tot de aardappelen klaar zijn.
- Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Stamp de aardappelen, ui en wortels met de melk en een klontje boter door elkaar. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schep daarna de spekjes erdoor.
- Verdeel de hutspot met spekjes en rookworst over 4 borden. Lekker met wat jus (van de spekjes).
Mijn kookverhaal (L Broers)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Barbara Metz zegt:
Henrie van Hensbergen zegt: