Recept
« Terug naar recepten
Huzaren in venkelschuitjes
PT30M
Huzaren in venkelschuitjes
Een heerlijk huzaren in venkelschuitjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vleesrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Huzaren in venkelschuitjes te bereiden
Verwijder voorzichtig de buitenste bladeren van de venkel. Zorg ervoor dat ze heel blijven, zodat u schuitjes krijgt. Blancheer deze ca. 3 minuten in kokend water met zout. Snijd de rest van de venkel in kleine blokjes.
Meng de blokjes venkel voorzichting met de aardappel, ui, appel, augurk en het rundvlees.
Klop een dressing van de azijn, olie, mosterd, worcestershire saus, bieslook, zout en peper. Meng de dressing door de salade.
Bekleed de venkelschuitjes met de plakjes komkommer en vul ze met de huzarensalade. Bedek ze met een dun laagje slasaus. Garneer de schuitjes met een opgerold plakje ham, partje ei, kerstomaatje en een waaiertje van augurk.
Lekker met een glas witte wijn en warme toast
Meng de blokjes venkel voorzichting met de aardappel, ui, appel, augurk en het rundvlees.
Klop een dressing van de azijn, olie, mosterd, worcestershire saus, bieslook, zout en peper. Meng de dressing door de salade.
Bekleed de venkelschuitjes met de plakjes komkommer en vul ze met de huzarensalade. Bedek ze met een dun laagje slasaus. Garneer de schuitjes met een opgerold plakje ham, partje ei, kerstomaatje en een waaiertje van augurk.
Lekker met een glas witte wijn en warme toast