Recept
« Terug naar recepten
Huzarensalade
PT45M
Huzarensalade
Een heerlijk huzarensalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
martijn snellen
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Huzarensalade te bereiden
1) zet een pannetje met water en zout op het vuur
2) schil, was en ontpit de aardappelen
3) snijd de aard appelen in kleine blokjes (brunoise) en blanceer ze in het hete water.
4) na 1 minuut zijn de aard appelen gaar en mogen ze uit het paanetje en moeten ze worden koud gespoeld.
5) leg de aardappelen op een doek en laat ze drogen
6) snij de augurk in brunoise en doe deze in een kom of schaal.
7) schil de appel, snijd hem in brunoise en vermeng hem meteen met de augurk.
8) snij de ham ook in brunoise en snipper het sjalotje fijn
9) vermeng alle grondstoffen met een spatel door elkaar en doe de dressing er bij (zie recept dressing) samen met de mayonaise.
10) klaar is de salade
2) schil, was en ontpit de aardappelen
3) snijd de aard appelen in kleine blokjes (brunoise) en blanceer ze in het hete water.
4) na 1 minuut zijn de aard appelen gaar en mogen ze uit het paanetje en moeten ze worden koud gespoeld.
5) leg de aardappelen op een doek en laat ze drogen
6) snij de augurk in brunoise en doe deze in een kom of schaal.
7) schil de appel, snijd hem in brunoise en vermeng hem meteen met de augurk.
8) snij de ham ook in brunoise en snipper het sjalotje fijn
9) vermeng alle grondstoffen met een spatel door elkaar en doe de dressing er bij (zie recept dressing) samen met de mayonaise.
10) klaar is de salade