Recept
« Terug naar recepten
Ierse gehaktpie
PT30M
Ierse gehaktpie
Een heerlijk ierse gehaktpie recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Allerhande 06 2012
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ierse gehaktpie te bereiden
Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de ui, bleekselderij en peen 4 minuten.
Verwijder het vel van de worstjes en bak het vlees 4 minuten mee.
Voeg de bloem toe en roerbak 1 minuut.
Schenk al roerend 300 ml bouillon erbij en kook 6 minuten.
Roer regelmatig.
Breng op smaak met peper en zout.
Giet de aardappelen af.
Voeg 200 ml bouillon en 25 g boter toe.
Stamp met de pureestamper.
Voeg peper en zout toe.
Schep eerst het gehaktmengsel en dan de aardappelpuree in de ingevette ovenschaal.
Verdeel 15 g boter in vlokjes erover.
Bak in de oven in 35 minuten goudbruin.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de ui, bleekselderij en peen 4 minuten.
Verwijder het vel van de worstjes en bak het vlees 4 minuten mee.
Voeg de bloem toe en roerbak 1 minuut.
Schenk al roerend 300 ml bouillon erbij en kook 6 minuten.
Roer regelmatig.
Breng op smaak met peper en zout.
Giet de aardappelen af.
Voeg 200 ml bouillon en 25 g boter toe.
Stamp met de pureestamper.
Voeg peper en zout toe.
Schep eerst het gehaktmengsel en dan de aardappelpuree in de ingevette ovenschaal.
Verdeel 15 g boter in vlokjes erover.
Bak in de oven in 35 minuten goudbruin.