Recept
« Terug naar recepten
Ierse preisoep met baconchips
PT60M
Ierse preisoep met baconchips
Een heerlijk ierse preisoep met baconchips recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Ierland
Keuken:
Europese
Bron:
soepen boekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ierse preisoep met baconchips te bereiden
Snij de prei en halve ringen en de geschilde aardappels in blokjes.Smelt de boter en bak de prei hierin 5 min al omscheppend.Voeg de bouillon en de aardappel toe en laat ong 1/2 uur zachtjes koken.Bak intussen de bacon uit en laat uitlekken op keukenpapier.Pureer de soep met een staafmixer of blender en maak hem op smaak met peper en zout.Hou de soep warm.Snij de lenteui in ringetjes.
Serveertips
Schep de soep in koffiekopjes en marmer er wat room doorheen.Garneer met de lenteui.Geef de baconchip erbij.
Serveertips
Schep de soep in koffiekopjes en marmer er wat room doorheen.Garneer met de lenteui.Geef de baconchip erbij.