Recept
« Terug naar recepten
Ierse rundvleesschotel uit de oven
PT100M
Ierse rundvleesschotel uit de oven
Een heerlijk ierse rundvleesschotel uit de oven recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
16
Herkomst:
Ierland
Keuken:
Europese
Bron:
wining & dining
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ierse rundvleesschotel uit de oven te bereiden
Bak het vlees in porties aan alle kanten bruin in de olie. Voeg de ui toe en fruit even mee. Giet de bouillon en rode wijn erbij. Voeg de tijm toe en breng het geheel op smaak met zout en vers gemalen peper. Laat ongeveer 1 uur sudderen met het deksel op de pan tot het vlees zacht en gaar is en de jus ingedikt. Kook ondertussen de bloemkoolroosjes gaar en zet ze apart. Smelt voor de saus de boter in een pan, voeg de bloem toe en laat al roerend 1 minuut gaar worden op een zacht vuurtje. Giet de melk erbij en blijf roeren totdat er een gladde saus ontstaat. Breng de saus op smaak met zout en peper. Voeg de kaas toe en blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Doe de bloemkoolroosjes bij de saus en houd hem warm. Leg het vlees met de ingedikte jus in een ondiepe vuurvaste schaal en giet de saus erover. Zet de schaal onder een hete grill totdat de saus gaat bubbelen. Garneer met de peterselie.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
jake zegt:
Anna zegt:
jake zegt:
gert marsman zegt:
jake zegt:
Kan het rundvlees evengoed vervangen worden door lamsvlees, zoals bij de Irish stew?:)
Anna zegt: