KookJij

Ierse rundvleesschotel uit de oven

Een heerlijk ierse rundvleesschotel uit de oven recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Ierland
Keuken: Europese
Bron: wining & dining
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ierse rundvleesschotel uit de oven te bereiden

Bak het vlees in porties aan alle kanten bruin in de olie. Voeg de ui toe en fruit even mee. Giet de bouillon en rode wijn erbij. Voeg de tijm toe en breng het geheel op smaak met zout en vers gemalen peper. Laat ongeveer 1 uur sudderen met het deksel op de pan tot het vlees zacht en gaar is en de jus ingedikt. Kook ondertussen de bloemkoolroosjes gaar en zet ze apart. Smelt voor de saus de boter in een pan, voeg de bloem toe en laat al roerend 1 minuut gaar worden op een zacht vuurtje. Giet de melk erbij en blijf roeren totdat er een gladde saus ontstaat. Breng de saus op smaak met zout en peper. Voeg de kaas toe en blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Doe de bloemkoolroosjes bij de saus en houd hem warm. Leg het vlees met de ingedikte jus in een ondiepe vuurvaste schaal en giet de saus erover. Zet de schaal onder een hete grill totdat de saus gaat bubbelen. Garneer met de peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Nou, ik zou zeggen: probeer het uit, en mocht dit een prima sausje worden, plaats het recept op KookJij, zodat de andere gebruikers er ook van kunnen profiteren.;):p
jake

jake zegt:
Grootmoeders grote keukenboek schrijft op blz. 97 een kaassaus voor door eerst de roux te verwarmen en daarna de kokende melk erbij. Op het eind de geraspte kaas toevoegen en al roerend aan de kook brengen.Toch bleek het niet eenvoudig om een glad beslag te krijgen. Dit lukte pas na krachtig roeren met een garde.:o
Anna

Anna zegt:
Klopt, Jake. Met kokende melk kan, maar evenzogoed met koude melk. Wel heel rustig verwarmen en blijven roeren om klonteren te voorkomen;):D
jake

jake zegt:
Het maken van die gladde saus is toch in feite het maken van een roux en dit moet toch met het langzaam toevoegen van kokende melk? :o
gert marsman

gert marsman zegt:
Ben het aan het maken maar het ziet er nu al lekker en uit smaakt ook uitstekend:p
jake

jake zegt:
Hallo Marijke,
Kan het rundvlees evengoed vervangen worden door lamsvlees, zoals bij de Irish stew?:)
Hanneke Boudewijn

Hanneke Boudewijn zegt:
Wij hebben genoten van dit recept en zullen het nog regelmatig eten vr.gr Hanneke