Recept
« Terug naar recepten
In Brugse Zot gesmoorde leng met tuinkers en lente-uitjes
PT60M
In Brugse Zot gesmoorde leng met tuinkers en lente-uitjes
Een heerlijk in brugse zot gesmoorde leng met tuinkers en lente-uitjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe In Brugse Zot gesmoorde leng met tuinkers en lente-uitjes te bereiden
Schil de aardappelen en snijd in schijven. Schik in een goed ingeboterde vuurvaste schotel, samen met de grof gesneden lente-uitjes. Overgiet met 1/2 Brugse Zot en 1/2 kippenbouillon. Kruid met peper en zout, dek af en plaats in de oven gedurende ongeveer 1/2 uur op 170°C (hangt af van de dikte van de schijven aardappel).
Versnijd de stukken leng, bestrooi met grof zout en laat een 10-tal minuten op zacht vuur smoren in de rest van de Brugse Zot en de kippenbouillon.
Gril intussen de kerstomaat in trosjes voor de afwerking.
Schik de vis op de ovenschotel en laat nog een 10- tal minuten rusten in een warme oven op 120°C.
Verdeel de ovenschotel over diepe borden en werk af met tuinkers en de gegrilde kerstomaat.
Versnijd de stukken leng, bestrooi met grof zout en laat een 10-tal minuten op zacht vuur smoren in de rest van de Brugse Zot en de kippenbouillon.
Gril intussen de kerstomaat in trosjes voor de afwerking.
Schik de vis op de ovenschotel en laat nog een 10- tal minuten rusten in een warme oven op 120°C.
Verdeel de ovenschotel over diepe borden en werk af met tuinkers en de gegrilde kerstomaat.
Anna zegt: