KookJij

In de oven gegaarde coquilles (zieopm)

Een heerlijk in de oven gegaarde coquilles (zieopm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe In de oven gegaarde coquilles (zieopm) te bereiden

De selderijknol schillen, in blokjes snijden en met wat zout in 20 min. gaarkoken in de room.
De selderij in de room pureren en eventueel zeven.
De selderijpuree laten afkoelen.
Hiervan 5 el afnemen en vermengen met 2 1/2 el mayonaise.
Op smaak brengen met zout, peper en versgeraspte noormuskaat.
De coquilles in plakken snijden en die op een met olijfolie ingesmeerde bakplaat leggen.
Kruiden en in de oven 150 graden C. 4 min. garen.
Ze moeten nog iets glazig zijn.
Laten afkoelen op vetvrij papier.
Intussen de achterkant van het witlof afsnijden en de buitenste bladen afnemen.
De puntjes hiervan afsnijden (bewaren).
De rest van de buitenste bladen in staafjes snijden.
Deze witlofbatonnets met 1/2 van de selderij-mayonaise omscheppen.
De rest van het witlof klein snijden en in enkele minuten , al omscheppend, met een beetje suiker, zout en peper laten kleuren.
Uit brood rondjes van 8 c,m snijden.
Deze croutons bestrijken met olie en in de oven laten kleuren.
PRESENTATIE:
In het midden van het bord het gefruite witlof scheppen.
Daarop de croutons plaatsen, hierop de coquilles schikken.
Hierover de puree lepelen, niet te veel.
De witlofstaafjes en puntjes erover verdelen.
Garneren met streepjes
selderij-mayonaise

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst