Recept
« Terug naar recepten
In olie gebakken asperges met spinaziesalade en papaja
PT50M
In olie gebakken asperges met spinaziesalade en papaja
Een heerlijk in olie gebakken asperges met spinaziesalade en papaja recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lescopains
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe In olie gebakken asperges met spinaziesalade en papaja te bereiden
Was de asperges, schil ze en kook ze kort (2 min.) in lichtgezouten water. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken.
Schil voor de salsa de papaja’s, halveer ze, verwijder het zaad en snij ze in kleine blokjes.
Was de bosuitjes en chilipeper, snij ze in dunne ringetjes en schep ze door de papaja. Breng de salsa op smaak met limoensap en honing.
Verwijder de steeltjes van de spinazie, was en droog ze.
Roer voor de dressing de sherry, honing, mosterd door elkaar. Voeg de olie al kloppende eerst druppelsgewijs en daarna in een dun straaltje eraan toe. Breng op smaak met peper en zout.
Wentel de asperges vlak voor het bakken eerst door het eiwit en vervolgens door het paneermeel. Leg ze op keukenpapier.
Arachideolie in een pan verhitten. Gebruik zoveel olie, dat de asperges ruim in de olie liggen.
Bak de asperges met een paar tegelijk tot ze goudbruin en knapperig zijn. Hou ze warm.
Presentatie:
Schep de dressing door de spinazie en leg een beetje in het midden op een bord. Leg hierover een tweetal asperges en een beetje salsa.
Schil voor de salsa de papaja’s, halveer ze, verwijder het zaad en snij ze in kleine blokjes.
Was de bosuitjes en chilipeper, snij ze in dunne ringetjes en schep ze door de papaja. Breng de salsa op smaak met limoensap en honing.
Verwijder de steeltjes van de spinazie, was en droog ze.
Roer voor de dressing de sherry, honing, mosterd door elkaar. Voeg de olie al kloppende eerst druppelsgewijs en daarna in een dun straaltje eraan toe. Breng op smaak met peper en zout.
Wentel de asperges vlak voor het bakken eerst door het eiwit en vervolgens door het paneermeel. Leg ze op keukenpapier.
Arachideolie in een pan verhitten. Gebruik zoveel olie, dat de asperges ruim in de olie liggen.
Bak de asperges met een paar tegelijk tot ze goudbruin en knapperig zijn. Hou ze warm.
Presentatie:
Schep de dressing door de spinazie en leg een beetje in het midden op een bord. Leg hierover een tweetal asperges en een beetje salsa.