Recept
« Terug naar recepten
Indiase gebakken aardappelen
PT20M
Indiase gebakken aardappelen
Een heerlijk indiase gebakken aardappelen recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Patricia Uitman
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Verkregen via een recepten mailwisseling
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indiase gebakken aardappelen te bereiden
Kook de aardappelblokken 5 minuten in water met zout. Giet af en laat afkoelen.
Verhit de olie in een zware braadpan en voeg de mosterdzaadjes toe. Wacht tot ze beginnen te springen (doe eventueel het deksel op de pan) en doe dan de gember en knoflook erbij. Roerbak 30 seconden en voeg de overige kruiden toe, de boter en de aardappels. Laat ca. 10 minuten bakken op middelhoog vuur met het deksel schuin op de pan. Schep regelmatig een keer om.
Doe nu de tomaten erbij en bak nog een minuut of drie. Voeg zout naar smaak toe en serveer.
Eet smakelijk.
Verhit de olie in een zware braadpan en voeg de mosterdzaadjes toe. Wacht tot ze beginnen te springen (doe eventueel het deksel op de pan) en doe dan de gember en knoflook erbij. Roerbak 30 seconden en voeg de overige kruiden toe, de boter en de aardappels. Laat ca. 10 minuten bakken op middelhoog vuur met het deksel schuin op de pan. Schep regelmatig een keer om.
Doe nu de tomaten erbij en bak nog een minuut of drie. Voeg zout naar smaak toe en serveer.
Eet smakelijk.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
assy54 zegt:
"Verse" gember is en blijft "verse" gember en niets uit een potje of zakje :)
Jacques F.G.M. Joosten zegt:
En die bolletjes uit dat antwoord, zitten in potjes. Ooit eerder gember gekocht? Blijkbaar niet!
Jacques F.G.M. Joosten zegt:
Jacques F.G.M. Joosten zegt:
bametz-saffrie zegt:
Gieleke zegt:
Groeten Giel