KookJij

Indiase gebakken aardappelen

Een heerlijk indiase gebakken aardappelen recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Verkregen via een recepten mailwisseling
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indiase gebakken aardappelen te bereiden

Kook de aardappelblokken 5 minuten in water met zout. Giet af en laat afkoelen.
Verhit de olie in een zware braadpan en voeg de mosterdzaadjes toe. Wacht tot ze beginnen te springen (doe eventueel het deksel op de pan) en doe dan de gember en knoflook erbij. Roerbak 30 seconden en voeg de overige kruiden toe, de boter en de aardappels. Laat ca. 10 minuten bakken op middelhoog vuur met het deksel schuin op de pan. Schep regelmatig een keer om.
Doe nu de tomaten erbij en bak nog een minuut of drie. Voeg zout naar smaak toe en serveer.
Eet smakelijk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gieleke

Gieleke zegt:
Gaan we effe proberen
Groeten Giel
ineke60

ineke60 zegt:
oke
assy54

assy54 zegt:
Discussie over gember is gesloten ;););)
ineke60

ineke60 zegt:
wat een gezeur over verse gember, je weet wel niet uit een potje:o:p
assy54

assy54 zegt:
Heb een recept geplaatst onder de naam "Gemberbouillon" ;)
"Verse" gember is en blijft "verse" gember en niets uit een potje of zakje :)
assy54@hotmail.com

[email protected] zegt:
Heb recept geplaatst onder de naam " Gemberbouillon" ;)
Jacques F.G.M. Joosten

Jacques F.G.M. Joosten zegt:
Goed antwoord lezen: Gember?? Dat is te koop als :Wortel, als: gemberpoeder(djahé),als:bolletjes gember of als gembersnippers (dat is op de afd voor koekjes bakken en waar de essences voor koekjes maken is).
En die bolletjes uit dat antwoord, zitten in potjes. Ooit eerder gember gekocht? Blijkbaar niet!
assy54

assy54 zegt:
Er staat toch "verse" gember dwz niet uit een potje ;)
Jacques F.G.M. Joosten

Jacques F.G.M. Joosten zegt:
Als je een potje gember koopt, die bolletjes, krijg je gember en die heet "stemgember". Vroeger gebruikt bij hees en keelpijn wegens de suiker. Kijk maar in de supermarkt. Potjes gember raad ik af voor dit gerecht. Wortel in dunne plakjes is lekker.
Assy54

Assy54 zegt:
Er staat toch niet stemgember?;)
Jacques F.G.M. Joosten

Jacques F.G.M. Joosten zegt:
Het verschil tussen verse gemberwortel en zgn stemgember is gigantisch. Stemgember is mierenzoet. Gemberwortel of djahé is die typisch Indonesische wortel. Lekker zacht van smaak.
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Gember?? Dat is te koop als :Wortel, als: gemberpoeder(djahé),als:bolletjes gember of als gembersnippers (dat is op de afd voor koekjes bakken en waar de essences voor koekjes maken is). In dit recept wordt bedoelt verse gember (wortel) en die kan men desgewenst raspen of in dunne plakjes snijden. Lijkt mij een smakelijk recept.:p
assy54

assy54 zegt:
Verse gember is toch gewoon verse gember?:?
Jacques F.G.M. Joosten

Jacques F.G.M. Joosten zegt:
Gember? Gemberwortel? Djahéh dus?:(