Recept
« Terug naar recepten
Indiase rundvleeskerrie
PT120M
Indiase rundvleeskerrie
Een heerlijk indiase rundvleeskerrie recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lies Melein
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indiase rundvleeskerrie te bereiden
1. Bak uien aan in olie op middel hoog vuur totdat dit goudbruin is. (dit moet echt al bruin uitzien maar niet aangebrand, dit verhoog de smaak bij het eindproduct)
2. Voeg specerijen bij uien en bak aan voor 3 min op middel hoog vuur.
3. Doe vuur hoog en voeg vlees erbij en bak vlees mooi bruin aan alle kanten.
4. Voeg tomaten erbij en bak verder voor 3 min.
5. Doe kerriemengsel in een stoofpan en verhit runderbouillon in pan waarin vlees heeft gebakken.
6. Doe bouillon bij vlees. (het vlees moet totaal onder bouillon staan).
7. Stoof vlees voor 1+1/2 uur en voeg dan de aardappelen erbij.
8. Stoof verder voor een uur of tot aardappelen en het vlees zacht zijn.
2. Voeg specerijen bij uien en bak aan voor 3 min op middel hoog vuur.
3. Doe vuur hoog en voeg vlees erbij en bak vlees mooi bruin aan alle kanten.
4. Voeg tomaten erbij en bak verder voor 3 min.
5. Doe kerriemengsel in een stoofpan en verhit runderbouillon in pan waarin vlees heeft gebakken.
6. Doe bouillon bij vlees. (het vlees moet totaal onder bouillon staan).
7. Stoof vlees voor 1+1/2 uur en voeg dan de aardappelen erbij.
8. Stoof verder voor een uur of tot aardappelen en het vlees zacht zijn.
liz1 zegt: