KookJij

Indiase rundvleeskerrie

Een heerlijk indiase rundvleeskerrie recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indiase rundvleeskerrie te bereiden

1. Bak uien aan in olie op middel hoog vuur totdat dit goudbruin is. (dit moet echt al bruin uitzien maar niet aangebrand, dit verhoog de smaak bij het eindproduct)
2. Voeg specerijen bij uien en bak aan voor 3 min op middel hoog vuur.
3. Doe vuur hoog en voeg vlees erbij en bak vlees mooi bruin aan alle kanten.
4. Voeg tomaten erbij en bak verder voor 3 min.
5. Doe kerriemengsel in een stoofpan en verhit runderbouillon in pan waarin vlees heeft gebakken.
6. Doe bouillon bij vlees. (het vlees moet totaal onder bouillon staan).
7. Stoof vlees voor 1+1/2 uur en voeg dan de aardappelen erbij.
8. Stoof verder voor een uur of tot aardappelen en het vlees zacht zijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

liz1

liz1 zegt:
Dat was dom, moet 2 uur zijn bedankt.
Ellebel

Ellebel zegt:
Lijk mij heerlijk, alleen red ik het niet in 2 minuten;);):p:p