KookJij

Indische aardappelkroketjes

Een heerlijk indische aardappelkroketjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indische aardappelkroketjes te bereiden

Kook de aardappels gaar en maak er puree van, laat afkoelen.
Voor de vulling het gehakt rul bakken en fruit ui, knoflook,peper mee.
Voeg wortel toe en roerbak het geheel.
Selderij erbij en bouillonblokje en naar smaak peper & zout.
( eventueel naar smaak wat masala )
Laat het gerecht afkoelen.
Een schep aardappelpuree nemen, druk het plat en doe er 1 el vulling op.
Aardappelpuree om de vyulling sluiten en er een rolletje van maken.
Nu het rolletje door de paneermeel rollen, dan door het geklutste ei en weer door de paneer.
In ruim olie frituren.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

N de Witb

N de Witb zegt:
Dank je wel voor je snelle mail terug. Ga het gauw een keer maken.
Groeten ndewitb
bobbeltje

bobbeltje zegt:
sorry, 500 gram aardappelen. Ik heb het al aangepast
N de Witb

N de Witb zegt:
Hoi Marijke, Hoeveel aardappelen zijn er nodig voor dit heerlijke recept?
Groeten N de witb
meerhoff

meerhoff zegt:
hoeveel aardappels heb je er voor nodig?:)