KookJij

Indische biefstuk tempo doeloe

Een heerlijk indische biefstuk tempo doeloe recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indische biefstuk tempo doeloe te bereiden

Ui en knoflook pellen en grof snipperen. Paprika's schoonmaken en in reepjes snijden. In wok 2 eetl olie verhitten. Ui in 10 minuten omscheppend bruin bakken. Sambal, sojasaus, paprika en knoflook erdoor scheppen en 5 minuten meebakken. Met deksel op pan in 10 minuten gaar smoren. Liefst een dag laten staan zodat de smaken goed doortrekken.
Bereidingswijze
Rijst gaar koken volgens gebruiksaanwijzing. Eieren loskloppen en 2 eetl water, zout en peper. In koekenpan olie verhitten en 4 omeletjes bakken. Omeletjes oprollen. en in reepjes snijden. Augurkjes fijnsnijden.
Biefstukjes in 4-6 minuten bruin en van binnen rose bakken. Bestrooien met zout en peper. Op plank leggen. Bakvet afblussen met 1 dl water en wat laten inkoken. Uimengsel verwarmen. Op 4 borden uimengsel, omelet en augurk door elkaar mengen. Biefstuk in repen snijden en erop leggen. Beetje jus erover schenken.
Serveertips
Lekker met rijst, sambal, ketjap. gembersiroop en kroepoek.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst