KookJij

Indische kerriesoep

Een heerlijk indische kerriesoep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Probeersel
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indische kerriesoep te bereiden

Maak de ui schoon en snipper deze.
Pel de banaan en snijd deze in plakjes.
Schil de appel, boor het klokhuis eruit en snijd de appel in stukjes.
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui glazig.
Voeg de appel en banaan toe en bak deze even mee.
Schenk er dan een klein scheutje water bij en laat het 5 minuten zachtjes stoven.
Roer er dan de bloem en kerriepoeder door.
Schenk beetje voor beetje de bouillon erbij.
Breng de soep aan de kook, draai dan de hittebron wat lager.
Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
Hak de amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan.
Breng de soep zonodig nog op smaak met nog wat kerriepoeder.
Roer er een mespuntje suiker door.
Bestrooi de soep met de geroosterde amandelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst