Recept
« Terug naar recepten
Indische kerriesoep
PT50M
Indische kerriesoep
Een heerlijk indische kerriesoep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jos Markenstein
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Probeersel
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indische kerriesoep te bereiden
Maak de ui schoon en snipper deze.
Pel de banaan en snijd deze in plakjes.
Schil de appel, boor het klokhuis eruit en snijd de appel in stukjes.
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui glazig.
Voeg de appel en banaan toe en bak deze even mee.
Schenk er dan een klein scheutje water bij en laat het 5 minuten zachtjes stoven.
Roer er dan de bloem en kerriepoeder door.
Schenk beetje voor beetje de bouillon erbij.
Breng de soep aan de kook, draai dan de hittebron wat lager.
Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
Hak de amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan.
Breng de soep zonodig nog op smaak met nog wat kerriepoeder.
Roer er een mespuntje suiker door.
Bestrooi de soep met de geroosterde amandelen.
Pel de banaan en snijd deze in plakjes.
Schil de appel, boor het klokhuis eruit en snijd de appel in stukjes.
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui glazig.
Voeg de appel en banaan toe en bak deze even mee.
Schenk er dan een klein scheutje water bij en laat het 5 minuten zachtjes stoven.
Roer er dan de bloem en kerriepoeder door.
Schenk beetje voor beetje de bouillon erbij.
Breng de soep aan de kook, draai dan de hittebron wat lager.
Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
Hak de amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan.
Breng de soep zonodig nog op smaak met nog wat kerriepoeder.
Roer er een mespuntje suiker door.
Bestrooi de soep met de geroosterde amandelen.