KookJij

Indische sate

Een heerlijk indische sate recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 3 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: een goede vriend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indische sate te bereiden

* snijd de kipfilet in stukjes
* pers de knoflookteentjes
* meng de olie, ketoembar, peper, zout
knoflook, ketjap en honing door
elkaar.
* leg de kipfiletstukjes erin en laat
goed intrekken ( het beste is een dag
van tevoren).

* zet de satestokjes in het glas water
om in te trekken, zodat ze op de
barbeque niet verbranden.

* rijg de kipfilet aan de stokjes en
leg ze op de barbeque, eet smakelijk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ellen

ellen zegt:
Hallo Esther,
ik heb hier geen hoeveelheden voor, omdat ik op gevoel werk met marinades. Het vlees ligt wel ruim in de marinade en wordt natuurlijk wel donker door de ketjap.
veel succes, Ellen

Essie

Essie zegt:
Hoi Ellen,
Kun je me vertellen hoeveel olie en ketjap je ongeveer nodig hebt?

M.v.g., Esther:o
Frans

Frans zegt:
Als je bij deze marinade een scheutje azijn of beter een lepel tamarinde toevoegt blijft het vlees nog sappiger. :D
jovanboxtel

jovanboxtel zegt:
Het is een lekkere marinade, snel en makkelijk. Het is super kip geworden.:)
ellen

ellen zegt:
hoi Brandaris,
ja,ook met varkensvlees, fricandeau o.i.d. smaakt dit recept heel erg goed. fricandeau blijft lekker mals als je deze 24 uur van tevoren in de marinade zet.
groetjes Ellen:D
brandaris

brandaris zegt:
ellen jou recept zal mijn wel smaaken,ook met varkens vlees zal de smaak ook goed zijn:p