Door dat je de ui en prei fruit, geeft het een lekker aroma af.
Bij Hollandse hutspot fruit ik ook eerst de uien, anders hangt er een "oksel" lucht in de keuken en met een open keuken is het niet prettig.
Eet er altijd Surinaamse sambal bij.
Recept
« Terug naar recepten
Indonesische hutspot
PT45M
Indonesische hutspot
Een heerlijk indonesische hutspot recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
mijn eetplanner
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indonesische hutspot te bereiden
maak bouillon met de blokjes en met de poulet
aardappels in 4-en
worteltjes in plakjes
boontjes afhalen in 3-en, wassen en in de bouillon
doen
kool in dunne reepjes
prei grondig wassen, in ringen snijden
uien snijden en samen fruiten in de boter
voeg het in de bouillon, tezamen met de andere groenten
zachtjes 3 min laten koken en ondertussen de peper, suiker, nootmuskaat toevoegen en 8 min koken
Let op :niet droog laten koken , evt kokend water standby en beslis zelf ff hoe zacht je de groenten wilt; sommigen vinden dat je nog een bite moet hebben. Proef of er nog zout erbij moet
NIET STAMPEN, MAAR OMSCHEPPEN.
aardappels in 4-en
worteltjes in plakjes
boontjes afhalen in 3-en, wassen en in de bouillon
doen
kool in dunne reepjes
prei grondig wassen, in ringen snijden
uien snijden en samen fruiten in de boter
voeg het in de bouillon, tezamen met de andere groenten
zachtjes 3 min laten koken en ondertussen de peper, suiker, nootmuskaat toevoegen en 8 min koken
Let op :niet droog laten koken , evt kokend water standby en beslis zelf ff hoe zacht je de groenten wilt; sommigen vinden dat je nog een bite moet hebben. Proef of er nog zout erbij moet
NIET STAMPEN, MAAR OMSCHEPPEN.