Recept
« Terug naar recepten
Irish stew (Ierse stoofpot)
PT35M
Irish stew (Ierse stoofpot)
Een heerlijk irish stew (ierse stoofpot) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Irish stew (Ierse stoofpot) te bereiden
Braad allereerst het vlees aan beide kanten mooi bruin aan in de braadpan met boter en olijfolie. Haal dan het vlees uit de pan en knip of snij het in blokjes, Versnipper de ui en laat het lichtbruin en glazig worden in het braadvet tot de ui in ieder geval niet meer hard is. Hou de uien apart en doe vervolgens het vlees weer in de pan. Voeg 2 dl. guinnes (stout) bier toe, de aardappelen, de in stukjes gesneden winterpeen en het bouillonblokje. Laat het vervolgens zo'n 15 min. koken. Daarna de rest van de groente erbij en 10 min. zachtjes laten koken tot de prei ook enigszins zacht is. Op het laatst de peterselie en thijm 5- 10 minuten mee laten mee laten pruttelen. Maak de stew op smaak met peper en zout. Echte winterkost. Een dagje eventueel in de koelkast laten besterven maakt het gerecht nog lekkerder. Eet smakelijk !
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
jake zegt:
Jan zegt:
Vervang het water eens door Guiness bier. Je weet daarna niet wat je proeft. Het bier geeft het gerecht net dat beetje prettige bitterheid, wat het nodig heeft.:)
jake zegt:
Dat zult u het beste zelf uit kunnen proberen. Rundvlees lijkt mij niet verkeerd. Er lopen in Ierland nu eenmaal veel schaapjes rond.:)
jake zegt: