Recept
« Terug naar recepten
Italiaans kaastaartje met gedroogde tomaat en pest
PT40M
Italiaans kaastaartje met gedroogde tomaat en pest
Een heerlijk italiaans kaastaartje met gedroogde tomaat en pest recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
groenten-recepten.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaans kaastaartje met gedroogde tomaat en pest te bereiden
Roer de pesto met de eieren los en roer hier de ricotta met de parmezaanse kaas, tomaat en mozzarella door. Breng het mengsel op smaak met vers gemalen peper. Laat de plakjes bladerdeeg naast elkaar op het werkblad ontdooien. Vet 2 taartvormpjes van 12 centimeter doorsnede in met olie. Droog de tomaatjes met keukenpapier en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de mozzarella in kleine blokjes. Leg 2 plakjes bladerdeeg op elkaar op een met bloem bestoven werkblad, rol het deeg uit. Bekleed de vormpjes met het bladerdeeg. Prik de bodem met een vorm enige keren in en schep het kaasmengsel in de vormpjes. Bak de kaastaartjes in een op 220 graden voorverwarmde oven in 25 minuten gaar. Direct uit de oven opdienen.
Jantien Froon-Pagano zegt: