Recept
« Terug naar recepten
Italiaanse bonenschotel
PT30M
Italiaanse bonenschotel
Een heerlijk italiaanse bonenschotel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ko Baas
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
zelf bedacht
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaanse bonenschotel te bereiden
VOORBEREIDING: snijd de spaanse peper naar keuze met of zonder zaden heel fijn.
pel de knoflook en snipper deze
Snipper de salie en rozemarijn.
Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Snijd de worst in dunne plakjes
Spoel de bonen af.
***************
Verhit in de wok een klein scheutje olie en fruit hierin de champignons de kruiden en de knoflook.
Voeg de groentenmix toe en bak dit 5 min. mee.
Als het iets te droog wordt doe je een lepel water bij.
Doe de worst in de pan en bak weer enkele minuten.
Vervolgens kan de tomatensaus en rode wijn erbij.
Roer het goed dor, voeg nu de bonen toe en laat het gerecht op een laag pitje 10 min. zachtjes sudderen.
Breng het op smaak met wat peper en zout uit de molen.
pel de knoflook en snipper deze
Snipper de salie en rozemarijn.
Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Snijd de worst in dunne plakjes
Spoel de bonen af.
***************
Verhit in de wok een klein scheutje olie en fruit hierin de champignons de kruiden en de knoflook.
Voeg de groentenmix toe en bak dit 5 min. mee.
Als het iets te droog wordt doe je een lepel water bij.
Doe de worst in de pan en bak weer enkele minuten.
Vervolgens kan de tomatensaus en rode wijn erbij.
Roer het goed dor, voeg nu de bonen toe en laat het gerecht op een laag pitje 10 min. zachtjes sudderen.
Breng het op smaak met wat peper en zout uit de molen.
bertal zegt:
m.v.g. Bert Allers