KookJij

Italiaanse Gehakballetjes

Wat maakt deze balletjes nu zo Italiaans? Welnu, het zijn de kruiden zoals oregano en platte peterselie en het is de bijvoeging van Italiaanse worstjes. Verder zijn de balletjes wat kleiner dan onze West-Europese ballen
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse kennissen
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Italiaanse Gehakballetjes te bereiden

  1. In 2 eetlepels olie de ui, knoflook en oregano aanfruiten tot de uien glazig zijn geworden.
  2. Meng dit uienmengsel met de rest van de ingredienten (behalve olie en bloem) tot een mooie gehaktballen mix.
  3. Maak balletjes, die ietsje kleiner zijn dan golfballetjes en haal deze door de bloem.
  4. Verhit de rest van de olie (4 eetlepels olie) en bruin alle ballen hierin.
  5. Daarna de ballen nog eens 20 - 30 minuten laten nagaren.
  6. Geef er een pittige tomatensaus bij, zoals bv een arabiata saus..
  7. We eten dit meestal bij wat mooie pasta.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Je kunt de ballen ook zeer goed eten bij de borrel, of als hapje tussen door of als een snack.
Je kunt er in principe alles bij drinken. Je dient wel rekening te houden met de tomatensaus. (niet alle wijnen passen daarbij)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst