Recept
« Terug naar recepten
Italiaanse Gehaktballetjes in Tomatensaus
PT200M
Italiaanse Gehaktballetjes in Tomatensaus
Gehaktballetjes in tomatensaus is een zeer bekend gerecht in de Italiaanse keuken. Je eet het met spaghetti of fettucini.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
200 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Snacks - Warm
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaanse Gehaktballetjes in Tomatensaus te bereiden
- Mix de eerste 7 ingrediënten door elkaar en maak daarvan een mooi gehakt mengsel.
- Draai hiervan balletjes ter grootte van een walnoot. (tot de grootte van een golfbal)
- Zet de magnetron op 800 watt en 6 minuten en zet de gehaktballetjes er in.
- Bak in een grote pan met dikke bodem in olijfolie aan de uien en de knoflook, totdat de uien zacht zijn geworden en glazig.
- Doe dan de rest er bij en breng aan de kook en laat een paar uur sudderen.
- Doe vervolgens de gehaktballetjes in de saus en laat nog eens 30 minuten zachtjes pruttelen met deksel op de pan in de eerste 15 minuten en daarna deksel er af.
- Verdeel de pasta over de borden.
- Verdeel de gehaktballetjes over de borden en daarna de tomaten-saus.
- Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en dan met gescheurde basilicum blaadjes.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij een eenvoudige Italiaanse wijn, zoals Chianti, Valpolicella, enz.