Recept
« Terug naar recepten
Italiaanse salami taart
PT50M
Italiaanse salami taart
Een heerlijk italiaanse salami taart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
champignonidee.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaanse salami taart te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Ontdooi 6 plakken bladerdeeg in ca. 10 minuten. Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier en vet de rand eventueel in met iets boter.
Bekleed vervolgens de vorm met de ontdooide plakken bladerdeeg, tot er een goede taartbodem ontstaat. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Verhit olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de champignons, ui en knoflook. Giet eventueel overtollig vocht af en zet het vuur zacht. Voeg zout en versgemalen peper toe, samen met de rozemarijn, basilicum en tijm. Spatel het geheel nog een aantal malen door en laat het daarna wat afkoelen.
Roer in de mengkom de room en eieren met wat zout en peper door elkaar en voeg dan de gorgonzola toe en roer het geheel tot een gladde saus
Bekleed de bodem van de taartvorm met het champignon en ui mengsel. Verdeel hier de plakjes salami en mozzarella en stukjes tomaat over. Bestrooi het geheel nogmaals met vers gemalen peper en giet hier de saus overheen.
Plaats de vorm in de oven en bak de taart in 40 minuten gaar. De taart is zowel koud als warm te eten.
Ontdooi 6 plakken bladerdeeg in ca. 10 minuten. Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier en vet de rand eventueel in met iets boter.
Bekleed vervolgens de vorm met de ontdooide plakken bladerdeeg, tot er een goede taartbodem ontstaat. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Verhit olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de champignons, ui en knoflook. Giet eventueel overtollig vocht af en zet het vuur zacht. Voeg zout en versgemalen peper toe, samen met de rozemarijn, basilicum en tijm. Spatel het geheel nog een aantal malen door en laat het daarna wat afkoelen.
Roer in de mengkom de room en eieren met wat zout en peper door elkaar en voeg dan de gorgonzola toe en roer het geheel tot een gladde saus
Bekleed de bodem van de taartvorm met het champignon en ui mengsel. Verdeel hier de plakjes salami en mozzarella en stukjes tomaat over. Bestrooi het geheel nogmaals met vers gemalen peper en giet hier de saus overheen.
Plaats de vorm in de oven en bak de taart in 40 minuten gaar. De taart is zowel koud als warm te eten.
Liske zegt: