Recept
« Terug naar recepten
Italiaanse tomatensoep
PT45M
Italiaanse tomatensoep
Een heerlijk italiaanse tomatensoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
24Kitchen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaanse tomatensoep te bereiden
1. Pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes en houd de steeltjes en de blaadjes apart.
2. Verhit de olie in een (soep)pan en fruit de ui en de knoflook op een halfhoog vuur in circa 5 minuten goudgeel en glazig. Voeg de tomaten en de basilicumsteeltjes toe en bak alles al omscheppend 3 minuten op een hoog vuur.
3. Schenk de bouillon in de pan, breng alles aan de kook en voeg het laurierblad, de foelie, en de oregano toe. Laat de soep, met de deksel schuin op de pan, circa 25 minuten zachtjes koken tot de tomaten helemaal gaar zijn.
4. Verwijder de basilicumsteeltjes, de foelie en het laurierblad. Pureer de soep met een staafmixer en zeef hem boven een andere pan. Warm de soep nog even kort door en breng op smaak met zout en peper.
2. Verhit de olie in een (soep)pan en fruit de ui en de knoflook op een halfhoog vuur in circa 5 minuten goudgeel en glazig. Voeg de tomaten en de basilicumsteeltjes toe en bak alles al omscheppend 3 minuten op een hoog vuur.
3. Schenk de bouillon in de pan, breng alles aan de kook en voeg het laurierblad, de foelie, en de oregano toe. Laat de soep, met de deksel schuin op de pan, circa 25 minuten zachtjes koken tot de tomaten helemaal gaar zijn.
4. Verwijder de basilicumsteeltjes, de foelie en het laurierblad. Pureer de soep met een staafmixer en zeef hem boven een andere pan. Warm de soep nog even kort door en breng op smaak met zout en peper.