Recept
« Terug naar recepten
Italiaanse tonijntaart
PT60M
Italiaanse tonijntaart
Een heerlijk italiaanse tonijntaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaanse tonijntaart te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes bladerdeeg even ontdooien. Bekleed de licht ingevette of met bakpapier beklede taartvorm met het deeg en prik dit hier en daar in met een vork. Bak de uien met de teentjes knoflook in de olijfolie goudbruin. Schep de uitgelekte tonijn en de Italiaanse kruiden erdoor.
Bereiding:
Schep het vis-uimengsel op de deegbodem. Klop de eieren met de room, peper en zout. Meng de geraspte kaas en roomkaas erdoor. Giet het mengsel over de visvulling. Maak van het overgebleven deeg een rolrandje langs de buitenkant van de taart. Plak het goed vast met een beetje water. Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven, in 35-40 minuten goudbruin en gaar. Garneer de taart met tomatenreepjes en olijvenplakjes.
Bereiding:
Schep het vis-uimengsel op de deegbodem. Klop de eieren met de room, peper en zout. Meng de geraspte kaas en roomkaas erdoor. Giet het mengsel over de visvulling. Maak van het overgebleven deeg een rolrandje langs de buitenkant van de taart. Plak het goed vast met een beetje water. Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven, in 35-40 minuten goudbruin en gaar. Garneer de taart met tomatenreepjes en olijvenplakjes.
Connie zegt:
Altijd een succes