Recept
« Terug naar recepten
Jachtschotel 'Novembre'
PT45M
Jachtschotel 'Novembre'
Een heerlijk jachtschotel 'novembre' recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jean Wertz
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Jachtschotel 'Novembre' te bereiden
Trek bouillon van het soepvlees met 1 bouillonblokje en eventueel wat groenten. Als het vlees gaar is, snijd het dan fijn en bak het in een beetje boter aan. Doe hierbij de blokjes ui, wortel en appel. Vervolgens de wijn, de bouillon, peper, zout, laurier, kruidnagel, stroop en het andere bouillonblokje.
Laat dit ongeveer een half uur pruttelen. Zorg dat het vocht ongeveer de helft ingekookt is. Voeg als laatste de zilveruitjes toe. Maak de puree met wat boter, melk en peterselie, zout en peper. Beboter een vuurvaste ovenschaal, leg het vleesmengsel op de bodem en bestrijk dit alles met de puree. Bestrooi alles met paneermeel en verdeel er een klontje boter over. Zet dit in een voorverwarmde oven van 200 C ongeveer 30 minuten.
Eet hierbij zelfgemaakte appelmoes of rode kool of spruitjes.
Laat dit ongeveer een half uur pruttelen. Zorg dat het vocht ongeveer de helft ingekookt is. Voeg als laatste de zilveruitjes toe. Maak de puree met wat boter, melk en peterselie, zout en peper. Beboter een vuurvaste ovenschaal, leg het vleesmengsel op de bodem en bestrijk dit alles met de puree. Bestrooi alles met paneermeel en verdeel er een klontje boter over. Zet dit in een voorverwarmde oven van 200 C ongeveer 30 minuten.
Eet hierbij zelfgemaakte appelmoes of rode kool of spruitjes.
kooktan zegt:
Als het recept compleet is lijkt het me zeker de moeite van het proberen eens waard.