Recept
« Terug naar recepten
Jachtschotel
PT240M
Jachtschotel
Een heerlijk jachtschotel recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Haagse Begtje
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Jachtschotel te bereiden
Bestrooi de stukjes vlees met bloem. Laat in een braadpan 50 gram boter en het spekvet heet worden, bak de stukjes vlees hierin snel aan alle kanten goudbruin, voeg dan de ui en de appel toe en laat ook deze wat kleur aannemen. Voeg dan de kruidnagels, de laurierbladen, zout, royaal peper, de jeneverbessen en de zilveruitjes toe en giet over dit alles de voorverwarmde wijn. Roer een keer door, leg een deksel op de pan en laat het geheel op laag vuur 3 uur stoven. Giet er, als het te droog wordt, wat heet water bij. Schep het vlees, de uien en het stoofvocht over in een vuurvaste schotel en bedek het geheel met een laagje aardappelpuree. Strooi er het beschuitkruim over en leg er hier en daar een klontje boter op. Zet de schotel ca. 15 minuten boven in een op 250 øC voorverwarmde oven tot hij een goudbruin korstje heeft gekregen.